دي مجموعه أسرار حتخلي الكشري المصري دايما ناجح معاكي
- خلي دايما كمية الشعرية المحمرة قد كمية الرز .
- الزيت اللي تحمري فيه البصل ، إعملي بية الرز و الصلصة حيديهم طعم حلو جدا .
- قلبي المكرونة بعد سلقها و تصفيتها بمعلقة زيت قلي البصل حيخليها ما تنشفش و تاخد طعم حلو .
- دقة الكشري ما تسيبيهاش تغلي كثيرا علي النار ، بس غلوتين و ترفع
- ما تبالغيش بسلق العدس علشان ما تنفصلش القشرة عن الحبات ، يا دوب 3/4 سوا حتي يظل محتفظ بشكله
- اسلقي دايما نوعين من المكرونة، عقل و إسباجيتي بعد تكسيرها
- ممكن تسوي الأرز بنفس ماء سلق العدس للحصول علي طعم لذيذ .
- علشان تعملي البصل المحمر المقرمش ، إخلطيه مع القليل من الدقيق و النشا و رشة ملح و حمرية و بعدين صفيه بمصفاة
التعديل الأخير بواسطة المشرف: