ومعاكم بصلصاته وبصلاته ودقاته وبابا غنوجه
♡الكشرى المصرى♡
بنشغل ال 4 عيون بتوع البوتاجاز وفى ساعة بيكون جاهز
**البصل .....
بنقطع البصل حلقات رفيعة ونخلطه بشوية دقيق وملعقة نشا وقليل من الملح
الدقيق يمتص الرطوبة والنشا بيعطى قرمشة
ونقليه فى زيت ساخن على حرارة متوسطة ونطلعه نفرده على ورق مطبخ
**الحمص ....
يتسلق ويتشطف ويتصفى (فوجئت إنى معنديش )
**الرز ....
ناخد معلقتين من زيت قلى البصل نشوح فيهم نص كوب شعرية وأما تحمر نضيف 1.5 كوب رز ونقلب وبعدين 2.75 كوب ماء مغلى وملح ونسيبه يستوى
**المكرونات ....
نسلق نص كيس مكرونة صغيرة ونص كيس مكرونة اسباجيتى فى ماء مغلى وملح وأما تستوى نصفيها ونشطفها ونقلبها فى ملعقتين من زيت قلى البصل وشوية ملح
**العدس ....
نسلق نص كوب عدس بجبة ونشطفه ونصفيه
(ممكن ناخد منه ملعقتين نقلبهم مع الرز ف الآخر)
**الصلصة ....
بصلة وكام فص ثوم وفلفلة خضرا نفرمهم ونشوحهم ف ملعقتين من زيت قلى البصل وننزل عليهم بملعقتين خل وبعدين عصير الطماطم وملعقة صلصة وملح وفلفل وكمون وكزبرة وشطة ونسيبها تتقل مش تتسبك اوى
**الدقة ....
رأس ثوم وفلفلة خضرا ونص كوب ماء وملح وفلفل وكمون وكزبرة وشطة وملعقتين خل فى الخلاط ينعموا خالص ولو عايزة ف الآخر تحطى عصير ليمونة براحتك
التقديم :
فى الطبق تحطى الرز بالشعرية وفوقه المكرونات وفوقها العدس بجبة وفوقه البصل المقرمش والحمص وزوقى بالصلصة وقدمى جنبه الدقة
وبالهنا ❤❤❤
♡الكشرى المصرى♡
بنشغل ال 4 عيون بتوع البوتاجاز وفى ساعة بيكون جاهز
**البصل .....
بنقطع البصل حلقات رفيعة ونخلطه بشوية دقيق وملعقة نشا وقليل من الملح
الدقيق يمتص الرطوبة والنشا بيعطى قرمشة
ونقليه فى زيت ساخن على حرارة متوسطة ونطلعه نفرده على ورق مطبخ
**الحمص ....
يتسلق ويتشطف ويتصفى (فوجئت إنى معنديش )
**الرز ....
ناخد معلقتين من زيت قلى البصل نشوح فيهم نص كوب شعرية وأما تحمر نضيف 1.5 كوب رز ونقلب وبعدين 2.75 كوب ماء مغلى وملح ونسيبه يستوى
**المكرونات ....
نسلق نص كيس مكرونة صغيرة ونص كيس مكرونة اسباجيتى فى ماء مغلى وملح وأما تستوى نصفيها ونشطفها ونقلبها فى ملعقتين من زيت قلى البصل وشوية ملح
**العدس ....
نسلق نص كوب عدس بجبة ونشطفه ونصفيه
(ممكن ناخد منه ملعقتين نقلبهم مع الرز ف الآخر)
**الصلصة ....
بصلة وكام فص ثوم وفلفلة خضرا نفرمهم ونشوحهم ف ملعقتين من زيت قلى البصل وننزل عليهم بملعقتين خل وبعدين عصير الطماطم وملعقة صلصة وملح وفلفل وكمون وكزبرة وشطة ونسيبها تتقل مش تتسبك اوى
**الدقة ....
رأس ثوم وفلفلة خضرا ونص كوب ماء وملح وفلفل وكمون وكزبرة وشطة وملعقتين خل فى الخلاط ينعموا خالص ولو عايزة ف الآخر تحطى عصير ليمونة براحتك
التقديم :
فى الطبق تحطى الرز بالشعرية وفوقه المكرونات وفوقها العدس بجبة وفوقه البصل المقرمش والحمص وزوقى بالصلصة وقدمى جنبه الدقة
وبالهنا ❤❤❤