بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
عندك طريقتين للكيكة :
إما كيكة اسفنجية
نص كيلو دقيق سبونج تضربيهم 10 دقايق مع 6 بيضات وبعدين تضيفى نص كوباية مية دافية وتضربى 5 دقايق
أو كيكة عادية
3 بيضات مع كوب سكر وباكو فانيليا وبعدين كوب لبن ونص كوب زيت ذرة ونقطة خل وباكو بيكنج بودر و2 كوب دقيق
(بمضرب كهربا ف الحالتين)
**تحطيها ف فرن هادى 160 م
وتسيبيها براحتها خالص ع الأقل 3/4 ساعة قبل ما تفتحى عليها
التزيين :
ربع كيلو كريم شانتى خام تحطى عليه 1.5 كوب لبن تكونى حاطاه فى الفريزر شبه متلج وملعقة سكر بودرة وملعقة نشا وتضربى كويس لحد ما ينفش
**إذا عايزة الكيكة شوكلات
نقصى فى الدقيق نص كوب وحطى كاكاو خام
**إذا عايزة كريم شانتى شوكلات حطى معلقتين أو تلاتة كاكاو خام
وممكن رشة نسكافيه بيدى طعم زى الجاهز
**اقسمي الكيكة نصين (تترك لتبرد تماما ويفضل تركها ليلة كاملة) وحطى طبقة كريم شانتى
وعلى الوجه والجناب
**زينى بقى براحتك
وردات كريما وفوقها كور كريسب
وبالهنا
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
عندك طريقتين للكيكة :
إما كيكة اسفنجية
نص كيلو دقيق سبونج تضربيهم 10 دقايق مع 6 بيضات وبعدين تضيفى نص كوباية مية دافية وتضربى 5 دقايق
أو كيكة عادية
3 بيضات مع كوب سكر وباكو فانيليا وبعدين كوب لبن ونص كوب زيت ذرة ونقطة خل وباكو بيكنج بودر و2 كوب دقيق
(بمضرب كهربا ف الحالتين)
**تحطيها ف فرن هادى 160 م
وتسيبيها براحتها خالص ع الأقل 3/4 ساعة قبل ما تفتحى عليها
التزيين :
ربع كيلو كريم شانتى خام تحطى عليه 1.5 كوب لبن تكونى حاطاه فى الفريزر شبه متلج وملعقة سكر بودرة وملعقة نشا وتضربى كويس لحد ما ينفش
**إذا عايزة الكيكة شوكلات
نقصى فى الدقيق نص كوب وحطى كاكاو خام
**إذا عايزة كريم شانتى شوكلات حطى معلقتين أو تلاتة كاكاو خام
وممكن رشة نسكافيه بيدى طعم زى الجاهز
**اقسمي الكيكة نصين (تترك لتبرد تماما ويفضل تركها ليلة كاملة) وحطى طبقة كريم شانتى
وعلى الوجه والجناب
**زينى بقى براحتك
وردات كريما وفوقها كور كريسب
وبالهنا