الكشرى المصرى

asmaabhr

زهرة لا تنسى
المشاركات
9,568
الإعجابات
96
#1
ومعاكم بصلصاته وبصلاته ودقاته وبابا غنوجه

♡الكشرى المصرى♡
1491407499701.jpg
بنشغل ال 4 عيون بتوع البوتاجاز وفى ساعة بيكون جاهز

**البصل .....
بنقطع البصل حلقات رفيعة ونخلطه بشوية دقيق وملعقة نشا وقليل من الملح
الدقيق يمتص الرطوبة والنشا بيعطى قرمشة
ونقليه فى زيت ساخن على حرارة متوسطة ونطلعه نفرده على ورق مطبخ

**الحمص ....
يتسلق ويتشطف ويتصفى (فوجئت إنى معنديش )

**الرز ....
ناخد معلقتين من زيت قلى البصل نشوح فيهم نص كوب شعرية وأما تحمر نضيف 1.5 كوب رز ونقلب وبعدين 2.75 كوب ماء مغلى وملح ونسيبه يستوى

**المكرونات ....
نسلق نص كيس مكرونة صغيرة ونص كيس مكرونة اسباجيتى فى ماء مغلى وملح وأما تستوى نصفيها ونشطفها ونقلبها فى ملعقتين من زيت قلى البصل وشوية ملح

**العدس ....
نسلق نص كوب عدس بجبة ونشطفه ونصفيه
(ممكن ناخد منه ملعقتين نقلبهم مع الرز ف الآخر)

**الصلصة ....
بصلة وكام فص ثوم وفلفلة خضرا نفرمهم ونشوحهم ف ملعقتين من زيت قلى البصل وننزل عليهم بملعقتين خل وبعدين عصير الطماطم وملعقة صلصة وملح وفلفل وكمون وكزبرة وشطة ونسيبها تتقل مش تتسبك اوى

**الدقة ....
رأس ثوم وفلفلة خضرا ونص كوب ماء وملح وفلفل وكمون وكزبرة وشطة وملعقتين خل فى الخلاط ينعموا خالص ولو عايزة ف الآخر تحطى عصير ليمونة براحتك

التقديم :

فى الطبق تحطى الرز بالشعرية وفوقه المكرونات وفوقها العدس بجبة وفوقه البصل المقرمش والحمص وزوقى بالصلصة وقدمى جنبه الدقة
وبالهنا ❤❤❤

1491407947402.jpg


1491407632157.jpg
 

الشفاعة

مشرفة المطبخ والأطباق والتغذية
طاقم الإدارة
المشاركات
16,680
الإعجابات
2,113
#5
الكشري طيب وبعمله دايما .. لكن الطريقة فيها شوية اختلاف
اللي هو طبخ العدس نص استوى اول وبعدين منحط الرز ينطبخ مع العدس والشعرية .. يعني الكل ينطبخ مع بعضو..
لكن طريقتك بتشههي وعجبتني تسلم ايدك وعوافي على قلوبكم
 

sana5783

أميرة الرشاقة لعام 2014
المشاركات
3,484
الإعجابات
86
#10
من بین الوصفات اللی فعلا اتمنی اتذوقها
ان شاءالله احاول
سلمت یداک
 

وردة البنسفج

مشرفة المجلس العام
طاقم الإدارة
المشاركات
9,817
الإعجابات
1,134
#12
الكشري لذيذ خاصه من ايدين مصريه
مره اكلته من وحده مصريه الصراحه يجنن
سويته كذا مره بس مايطلع مثل ماتسويه الايدين المصريه
 
أعلى